Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wij zijn Jules en Wilhelmien Vendelmans en wonen in Lith (N.Br.), dorp aan rivier de Maas. 
Na lang gezocht te hebben naar een hond, was het oog in 1984  gevallen op de Wetterhoun. Het karakter van deze hond stond ons erg aan. Nadat we een show hadden bekeken, was de keuze gemaakt.

Onze eerste Wetterhoun was een teefje, genaamd Roos van Wiejanka. Roos was een lieve hond met een eigenwijs karakter. Ze is uiteindelijk 13 jaar geworden. We hebben ons meteen daarna weer ingeschreven voor een Wetterhoun. Syb was de volgende, een zwart-witte reu. Syb was net als Roos een loyaal en trouw dier. Syb is ondanks een ziekte op zijn vijfde (leishmania), toch nog 11 jaar geworden. 

Omdat we zelf graag ook een nestje wilden fokken, hebben we voor onze derde Wetterhoun gekozen voor een teefje. We hebben hier bijna drie kwart jaar op moeten wachten, en wat waren we blij toen we eindelijk Vrouke mee naar huis mochten nemen. Vrouke heet officieel Vrouke Rimke v.d. Meiakkers en is geboren in Westerbork. 

In 2014 heb ik de fokkerscursus van de NVSW gevolgd.

Wij hebben met Vrouke 2 nestjes gefokt. Het 1e nestje is geboren op 18 december 2014, 3 reutjes en 4 teefjes (zie Vrouke's 1e nest). Het 2e nestje is geboren op 21 mei 2016, 3 reutjes en 6 teefjes (zie Vrouke's 2e nest).

Uit het 1e nest van Vrouke hebben we Earke en Rimke  gehouden. Met Earke willen we in de toekomst ook een nestje gaan fokken. Rimke is onze "speciale" wetterhoun. Rimke is met de fles grootgebracht, het drinken bij moeder verliep moeizaam. Later bleek dat Rimke een flinke overbeet had, vandaar dat ze niet zelf kon drinken.