Home » Earke

Earke

Earke is een pup van ons 1e nestje. De moeder is Vrouke Rimke v.d. Meiakkers en de vader is Wille. Earke is geboren op 18 december 2014. Earke komt uit een nest van 7 pups, 3 reutjes en 4 teefjes. Earke is de eerstgeborene.

Ze groeit op met haar moeder Vrouke en zusje Rimke in Lith, dorp aan de rivier de Maas.

Earke is een echte wetter, ontzettend lief, wel wat terughoudend en erg waaks. Het liefst ligt ze de hele dag bij de poort, zodat ze de hele dijk en een stuk van de uiterwaarden in de gaten kan houden. Als het haar niet aanstaat, slaat ze aan. Vrouke en Rimke volgen meestal.

De uiterwaarden van de Maas daar is ze ook graag. Rennen kan ze als de beste, uitdagend naar haar moeder en zusje. Ze wint het altijd want ze is ontzettend snel. Graven gaat haar ook steeds beter af, speurend naar muisjes en mollen. Zwemmen is niet echt haar ding. Rennen door het water vindt ze wel weer leuk, als ze maar grond onder haar pootjes heeft.

Met haar moeder hebben we 2 nestjes gehad. Dit was voor ons zo'n mooie ervaring dat we dit zeker nog een keer willen doen. We zijn met Earke op 2 april 2016  naar de clubmatch geweest van de NVSW, daar heeft ze een ZG gehaald. Er zijn röntgenfoto's gemaakt (HD A) en ze is geïnventariseerd.

Bij haar eerstvolgende loopsheid, verwacht juli/augustus 2017, willen we haar laten dekken. We hebben toestemming van de NVSW en de reu die we uitgezocht hebben is Jabik fan de Gauster Hoppen.

 

Stamboom

Foto's

Earke bij de clubmatch in Zutphen

Earke bij de Maas.

Dit is de favoriete uitlaatplek van onze honden. Het strandje bij de uiterwaarden van de Maas, recht voor ons huis.

Zoals je ziet is Earke erg snel, ze wint het meestal van haar moeder en zusje.